Marie Nilsson Hansson

Butikschef och optikerassistent

Tredje generationen i familjen att driva företaget och har 20 års erfarenhet av branschen. Marie hjälper dig ute i butiken när du provar bågar och ger tips och råd om stil, passform och färg.Evelina Johansson 

Leg. Optiker med kontaktlinsbehörighet

Utbildade sig till optiker i Köpenhamn och var färdig 2012. Till sommaren 2023 är hon färdig Optometrist vilket innebär en utökad kompetens inom ögonsjukdomar, barns syn och synutveckling, samt neurologiska förändringar som påverkar synen. Planerar sedan att studera vidare för att ta en Masters inom optometri.


Om butiken 

Butiken har anor från 1950 talet då Maries farmor och farfar öppnade ur och guldsmedsaffär i Svedala. På den tiden fick även urmakare viss skolning i optik, så Nils-Ivar gjorde både urreparationer och synundersökningar. Så småningom tog Maries far, Peter, över som utbildad optiker och glasögonen fick en egen butikslokal. Tyvärr gick Peter bort 2021 och efter det stängdes Svedala Ur Optik & Guld.


2022 startades Svedala Optik med ny lokal på Hantverkaregatan 8. Vi fortsätter att måna om våra kunder och ge samma goda service som tidigare. Tillsammans ser vi fram emot trevliga möten med både gamla och nya kunder.