En butik med anor från 1950-talet

Om butiken 

Butiken har anor från 1950 talet då Maries farmor och farfar öppnade ur och guldsmedsaffär i Svedala. På den tiden fick även urmakare viss skolning i optik, så Nils-Ivar gjorde både urreparationer och synundersökningar. Så småningom tog Maries far, Peter, över som utbildad optiker och glasögonen fick en egen butikslokal. Tyvärr gick Peter bort 2021 och efter det stängdes Svedala Ur, Optik & Guld.

2022 startades Svedala Optik med ny lokal på Hantverkaregatan 8. Vi fortsätter att måna om våra kunder och ge samma goda service som tidigare. Tillsammans ser vi fram emot trevliga möten med både gamla och nya kunder.

Svedala Optik

Vi som jobbar här  

Marie Nilsson Hansson

Butikschef & optikerassistent 

Tredje generationen i familjen att driva företaget och har 20 års erfarenhet av branschen. Marie hjälper dig ute i butiken när du provar bågar och ger tips och råd om stil, passform och färg.

Evelina Johansson

Optometrist & Leg. Optiker 

Utbildade sig i Köpenhamn och har arbetet som optiker sedan 2012. Sommaren 2023 avslutades vidareutbildningen till Optometrist vilket innebär en utökad kompetens inom ögonsjukdomar, barns syn och synutveckling, samt neurologiska förändringar som påverkar synen. Studerar just nu deltid via Linneuniversitetet för att ta en Masters examen i synvetenskap.