SYNUNdERSÖKNING

Undersök dina ögon hos oss

Vi är väldigt måna om våra kunders ögon och därför avsätter vi en hel timme till varje synundersökning.
Undersökningen börjar med ett samtal där vi tillsammans ringar in dina behov och du får svara på frågor om hur du upplever din syn. På det följer flera små kontroller för att se hur dina ögon samarbetar och siktar. Dina ögon undersöks i mikroskopet, där vi bedömer både utsidan och insidan, vi mäter även trycket i dina ögon. Efter detta går vi vidare med själva refraktionen då styrkorna till dina glasögon bestäms. Som avslutning kommer vi gemensamt fram till den bästa korrektionen för dig. Vid misstanke om någon sjuklig förändring skickar vi remiss till ögonläkare för vidare kontroll.
Undersökningstyper

Välj den undersökning som passar dig bäst


Undersökningstyp
Detta ingår
Pris
Synundersökning inklusive ögonhälsokontroll, 60 min 
För dig som vill göra en synundersökning för nya glasögon eller enbart stämma av ditt nuvarande recept.

En ögonhälsokontroll inkluderas vilket innebär att dina ögon screenas för de vanligaste ögonsjukdomarna, katarakt (grå starr), glaukom (grön starr) och makuladegeneration (gula fläcken/AMD). Vi tittar även på ögonens samarbete och bedömer din samsyn.  

490 SEK

Boka
Kontaktlinskontroll, 60 min 
För dig som redan använder linser.

Vi kontrollerar styrkorna för linser och glasögon samt inkluderar en hälsokontroll av dina ögon. Du får recept till både linser och glasögon.

590 SEK

Boka 
Synundersökning barn och unga, 60 min
Synundersökningen för barn och ungdomar, 8 - 18 år. 

Utöver att bedöma synfel och ge styrkor till glasögon fokuseras denna undersökning speciellt på ögonens funktioner kopplade till läsning. Ögonens förmåga att samarbeta, sikta och skifta fokus utvärderas. 

490 SEK

Boka
Samsynsanalys, 75 min
När ögonens samarbete inte fungerar optimalt

Vid en samsynsanalys lägger vi extra fokus på att undersöka samspelet mellan dina ögon och undersöker för såväl dolda som manifesta skelningar. Vanliga symptom vid samsynsproblem är migrän, huvudvärk, koncentrationssvårigheter, skärpa som kommer och går samt dubbelseende. 

590 SEK

Boka
Nytillpassning av kontaktlinser, 60 min 
För dig som vill börja använda mjuka kontaktlinser.

Du får en full synundersökning med ögonhälsokontroll och en första ordination av provlinser. I priset inkluderas också linsträning och återbesök för att stämma av hur linserna fungerar. 

890 SEK

Boka
Tillpassning av speciallinser, 75 min 
FÖR DIG SOM VILL PROVA UT SKLERALA ELLER STABILA LINSER.

För dig som har ojämn hornhinna, oregelbunden astigmatism, keratokonus eller torra ögon kan speciallinser ge bättre synkvalitet än mjuka linser. Här anpassas och tillverkas linserna för varje enskilt ögat baserat på dess individuella mått. I priset inkluderas också en linsträning där du lär dig hantera linserna och återbesök för att stämma av hur linserna fungerar.

2500 SEK

Boka
Körkortskontroll, 15 min  

Kontroll av synskärpa utan och med eventuella glasögon/linser samt en enklare synfältskontroll.  Resultatet skickas elektroniskt till Transportstyrelsen.

Ta med giltig legitimation. 

195 SEK

Boka
Återbesök kontaktlinser,       30 min 

För dig som fått prova en ny lins eller linsstyrka. Uppföljning av hur provlinserna fungerar innan ny ordination och beställning. 


Boka
- Är du osäker på vilken du ska välja? 
Välj då "Synundersökning inklusive ögonhälsokontroll, 60 min" och skriv i bokningen om du har några speciella besvär eller önskemål.